Med det här första inlägget så tänkte jag börja från början och allt eftersom jobba utåt.
Allra först bör man lägga på en primer. För dig som inte riktigt vet vad en primer är; det är en kräm (genomskinlig eller färgad för korrigering) som man lägger innan foundation men efter återfuktande kräm/solskydd.

Diskussionen om primerns vara eller icke vara har pågått ända sedan den första kom på marknaden (från vad jag kommer ihåg var det ca 8-10 år sedan).
Behöver man verkligen en primer? Enligt mina erfarenheter är svaret ett solklart ja! Främsta anledningen är hållbarheten, i vardagen, för fest, bröllop eller fotograferingar. Även resultatet på underlaget blir betydligt jämnare.

Formulan då? Det finns några olika men främst tre; med eller utan silikon eller mineralbaserad. Den första som kom var med silikon, en logisk början eftersom silikon lägger sig utanpå huden som ett utjämnande lager och ger en snygg, ljusreflekterande finish. Men både mineralbaserade och silikonfria formulas kan vara minst lika bra. Det bästa är att prova sig fram, gå in i butiken och be om prover eller testa på en bit av ansiktet och se hur din hy reagerar (men tänk alltid på hygienen när du testar). Om du hittar primers i olika färger så är det för att korrigera färgen i ansiktet, t.ex. grönt motverkar rött, lila motverkar gult osv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våga prova dig fram.

 

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter.
Vi står för lärande, kvalitet och status.