SM i makeup anordnas en gång per år i SHRs regi.

I år har vi utvecklat tävlingen tillsammans med entreprenören och makeupartisten Linda Mehrens Flodin som under SM kommer agera jurysamordnare (ej röstberättigad).

Årets eminenta jury består av:

Annica Joensuu


Hudterapeut sedan 30 år, de senaste 20 åren som lärare för hudterapeuter. Ordförande för SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation.

Linda Hallberg


Verksam som makeupartist sedan 2007 och har sedan dess jobbat med profiler som Robyn, Molly Sandén, Neneh Cherry, Mohombi, Mange Schmidt, Kenza, Angelica Blick mfl.
Fyrfaldig vinnare i VR blog awards i kategorin Årets Beautyblog samt vann Årets skönhetsbloggare ii Swedish beauty awards 2014 och Även nominerad till årets makeupartist 2013.

Mia Bengtsson


Hudterapeut och sminkös/ maskör.
Utbildad Hudterapeut på BTS 86-88, maskutbildning hos Misha Weidner Chefsmaskör på Göteborgsoperan), perukfrisering DI. Har bl.a. varit/är ansvarig maskör för produktioner så som Sikta mot stjärnorna Tv4, Idol Tv4, Let´s Dance Tv4, Partaj Kanal 5. Hey Baberiba Tv 4, X-factor Tv4, Hellenius Hörna Tv4, Helt Sjukt TV4, Morgon soffan (humor SVT), Det kommer mera (SVT) och mycket, mycket mer.
Har även jobbat med utbildning, Bts sminkutbildning och Privatskolan för hudvård och kosmetiks sminkutbildning.
Har framför allt gjort mycket TV men även visningar, reklam, teater och musikvideos.

Catherine Dichy


Frilansande makeup artist, maskör, hårstylist och skönhetskonsult.
Har jobbat i drygt 25 år som frilans med make och hår inom mode och reklam branschen med de flesta topp fotograferna och stylister både här i Sverige och internationellt. Bott i L.A och jobbat med mask för film. Jobbar fortfarande för fullt, främst med artister och reklam både med film och stillbild. Även gästlärare på Make-up academy by Linda Mehrens och utkommit med boken Naturlig Skönhet där man kan läsa om helheten till att hitta sin balans och ta fram sin skönhet med olika knep och hjälpmedel.
Älskar fortfarande mitt jobb tack vare alla härliga människor jag möter och nyfikenheten att hitta nya vägar, knep och redskap/produkter till att ta fram det bästa hos dem och göra dem snygga.
Att hitta den perfekta basen till att skapa en perfekt hy och skulptera fram dragen är en av mina drivkrafter och mål när jag jobbar.

Hedvig von Mentzer


Skönhetsnörd och journalist som varit läppglansberoende sedan barnsben. Blir knäsvag av dyrbara dofter och färgstark makeup. Agerar försökskanin med utseendet som insats. Skriver djupt om det ytliga för både insatta och måttliga intresserade i Svenska Dagbladet, ELLE och Amelia.

Teresa Grundin


Makeup artist Mikas Looks Lóreals Sverige

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter.
Vi står för lärande, kvalitet och status.