Text: Frida Jansson

d85ec99e-eabc-451f-a92c-86f2ea0fc1d4

Hej!

Jag tänkte dela med mig av ett recept som min vän Eirini Skordeli har skapat. Det är fantastiskt gott och ett nyttigare och veganskt alternativ till snack.

Du blandar och smälter i mikrovågsugnen:

1,5 dl jordnötssmör

0,5 dl kokosolja alternativt rapsolja

1 dl äppelmos(osötad)

½ dl honung

Blanda enskilt 2 matskedar mjöl och 4 matskedar vatten.

Ett alternativ är att ta två ägg istället för mjöl och vatten om man inte nödvändigtvis vill ha det veganskt.

Blanda samman de smälta ingredienserna med det blandade mjölet och vattnet och ha även i 3 dl havregryn.

Häll ut smeten i en form med bakplåtspapper eller olja.

Hacka mörk choklad att toppa med. Tryck ner chokladen i smeten.

Baka i ugnen på 180 grader i 30 min.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter.
Vi står för lärande, kvalitet och status.