Text: Malin Månsson

image1Dags för lite nyttigare bakning igen!
Choklad tycker många är gott, ex en kladdkaka kan vara en typisk kaka att bjuda på under kalas osv. Då vill jag gärna byta ut den ”klassiska” kladdkakan mot en nyttigare – men minst lika god!

Just denna kladdkakan är gjort på svarta bönor bland annat. För er som aldrig smakat en ”kladdis” med svarta bönor låter detta kanske konstigt, men det blir väldigt bra! Givetvis ska det ju även vara kakao i som ger chokladsmaken.

Recept;

1 tetrapack/burk svarta bönor
0,5 dl steviaströ
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakao
0,5 dl flytande honung
0,5 dl kokosolja (smält gärna om de är i fast form)

Sätt ugn på 175 grader. ”Smöra” en form med kokosolja. Mixa ihop alla ingredienser, fördela smeten i form – strö över kokos! In i ugn i ca 18-20 min beroende på form, men den ska vara kladdig då den sen ska kylas ner i minst 3 h i kylen – ev njut dagen efter!

 

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter.
Vi står för lärande, kvalitet och status.