På vår blogg kommer du att stöta på flera olika författare som är medlemmar i vår förening men även elevbloggare, gästbloggare, meddelanden från styrelsen, utlottningar med mera.

Är du intresserad av att bli SHR-bloggare? Kontakta oss via shrblogg@gmail.com

Våra bloggare:

Anna

Anna Olsson, sitter sedan 2012  med i SHR‘s styrelse med regionansvar Stockholm söder. Har PR ansvar samt är projektledare SM i make up.

Jag är sedan 06-07 på Gilda Skolan i Malmö utbildad hud-och spaterapeut.  Jag har under mina år i detta fantastiska yrke arbetat på spa, runt om i lite olika länder. Jag började min karriär i Köpenhamn, fortsatte sedan till Vancouver för att avsluta denna turné i Bergen och Geilo innan jag kom till Stockholm sommaren 2010. Här fick jag jobb som utbildare på Gilda Skolan var jag arbetade av och till i tre härliga år. Jag trivs otroligt bra med att lära ut det jag kan, och det jag har lärt mig under dessa spännande år! Och sedan hösten 2013 utbildar jag på Elisabethskolan här i Stockholm. Förutom detta driver jag sedan 2012 eget, ni hittar mig på annahudterapeut.se

Redan innan jag fann min väg in i denna härliga värld av hud, skönhet, produkter, spa och allt vad det innebär hade jag resandet som mitt stora intresse. Efter en uppväxt i mina älskade norrländska skogar drog jag iväg, så fort studentmössan var av. Jag spenderade några år på resande fot och några år i Frankrike. Jag hann arbeta som guide, reseledare, au pair, inom vården och volontär, cafébiträde, servitris och statist. Jag har rest fram och tillbaka över klotet, arbetat, studerat och upplevt. Och jag har älskat varje stund! Jag har alltid suget efter att resa och uppleva, jag har gjort det efter konstens alla regler och jag kommer alltid att fortsätta, så fort jag får chansen.
Att kunna dela med mig och inspirera andra till att utöva detta fantastiska yrke även utanför våra gränser, eller varför inte besöka olika spa på era resor? Det är något jag mer än gärna gör!

Sedan 25 augusti 2015 är jag mamma till världens underbaraste Vera Lou, något som just nu tar upp nästan all min tid❤

Annica

NY ajVår ordförande Annica Joensuu kommer att blogga lite då och då om ditt och datt.
En del kommer att handla om vad som är aktuellt och annat om viktiga saker för vårt yrke; hudterapeutyrket.
Jag utbildade mig till hudterapeut för 30 år sedan. De första 10 åren arbetade jag som egen företagare på min egna salong där jag kom att specialisera mig på epilering. Tog emot remisspatienter från Bohusläns Landsting. De senaste 20 åren har jag arbetat med utbildning av hudterapeuter och ordförande för SHR har jag varit sedan 2010. Jag har vidareutbildat mig en del både inom yrket och på universitet. Har tagit Mästerbrev, certifikat i nålepilation och spec. Hudterapeut, har läst gymnasielärarprogrammet och magisterprogram i pedagogiskt ledarskap. Jag brinner därför mest för skolfrågor. På fritiden är jag intresserad av trädgård och av att resa. Jag träffas också så ofta jag kan mitt lilla barnbarn.

Nathalie

nathalie kJag heter Nathalie Koverman och är sedan 2009 auktoriserad hudterapeut efter att ha gått ut S:t Eriks KY-utbildning inriktning Hudvård.
Efter att ha läst några år till gymnasielärare utan att riktigt hitta ”mina” ämnen så valde jag följa min dröm om att bli hudterapeut, eller kosmetolog som damerna på parfymeriet där jag gjorde prao kallade det. Det fanns personer i min närhet som tyckte att jag istället skulle skaffa mig ”ett riktigt jobb”, men efter att ha bläddrat i våra anatomiböcker och fått agera försökskanin för alla behandlingar när man övade, övade, övade så var de tvungna att erkänna att man som hudterapeut både måste ha huvudet på skaft och ha hantverket i händerna!
Under utbildningen började jag arbeta på varuhus för ett populärt makeupmärke på kvällar och på salong med elevbehandlingar under helgerna. Efter examen fortsatte jag på salongen och arbetade där fram tills jag blev erbjuden att starta upp Hantverksprogrammet på en gymnasieskola. Eleverna där läste till stylister mot en yrkesexamen som sk styleadvisors och sedan valde de mellan makeupartist eller nagelterapeut. Som ett led i deras utbildning ingick grundläggande dermatologi, fysiologi och hudvård som jag undervisade i förutom makeup, försäljning och service samt bild och form.
Kärleken förde mig dock till Malmö och här har jag arbetat som hudterapeut på klinik två år innan jag började arbeta med marknadsföring inom gymnasieskola. Inom kort väntar jag mitt första barn och under föräldraledigheten från mitt jobb börjar jag läsa till yrkeslärare inom hudvård/spa på distans för att äntligen knyta ihop säcken och kunna kombinera hudvård och hälsa med pedagogiken!
Här kommer jag att skriva om allt möjligt som bidrar till en lite skönare, snyggare, hälsosammare och hud och tankar kring vårt fantastiska yrke!

Malin

MalinmanssonHej! Heter Malin Månsson och är 28 år. Är auktoriserad hudterapeut och tog examen från KY-utbildningen på Tech Futurum i Landskrona 2011. Hunnit med lite salong, SPA men just nu jobbar jag på KICKS, där jag trivs väldigt bra. Makeup-intresset växte snabbt där, så utbildade jag även mig inom det. Gick min utbildning på Makeupstudion i Malmö, så nu kan jag även titulera mig Professionell Makeupartist & diplomerad fransförlängare.

Är lite av en nörd när det gäller hudvård och makeup – har hur mycket som helst och mer kommer det bli!🙂 Men det är inte bara genom produkter som man får den bästa hyn – utan även träning, kost har stor betydelse och det är också ett stort intresse för mig.

Har även en egen blogg om man vill läsa mer där; nouw.com/malinsofias
Kram!

Birgitta

Birgitta Tingberg är mitt namn. Gick min utbildning på Elisabethskolan i Stockholm och gick ut skolan 2008. Innan jag utbildade mig till hudterapeut arbetade jag i många år med ekonomi, som ekonomiansvarig på ett företag. Hade under ett antal år längtat efter något annat i mitt yrkesliv vilket jag är glad för att jag tog tag och därmed utbildade mig till hudterapeut. I dagsläget utbildar jag mig igen – på deltid – denna gång till Funktionsmedicinsk Näringsrådgivare. Om just detta kommer jag att skriva en del om på denna blogg. Att arbeta med huden och dess olika problem – utifrån och inifrån. Jag kommer att delge er delar av den utbildningen och hur man kan integrera den i hudterapeutyrket. Mycket spännande! Just detta intresserar mig mycket. Att ha ett holistiskt perspektiv är ett mycket givande och roligt sätt att arbeta. Dessutom ger det mig mening att hela tiden utveckla både mig själv och min verksamhet.

Något lite om den ”privata” Birgitta. Bor på landet mellan Västerås och Eskilstuna. Precis vid Mälaren. Ett härligt sätt att bo när man som jag tycker om: skog och mark, trädgårdsskötsel, paddla kajak, plocka svamp m m – allt det man hittar genom att bo på landet. Vidare fyller jag också min fritid med att läsa – både skönlitteratur men också facklitteratur. För mig är att läsa och studera en avkoppling.

Jag har tre barn och två barnbarn. Dessutom en mycket kär sambo, som även han har tre barn. Så det blir en del människor runt mig. Härligt! Får inte heller glömma mina vänner – som jag gärna umgås med.

 

Viktoria

viktoria blogg.pngJag heter Viktoria och gick på Gilda skolan och tog examen nu 22 aug 2015, så jag är ganska ny i yrket. Men jag trivs bra och ser fram emot flera år som hudterapeut. Jag bor ensam i en lägenhet i Sundbyberg, där jag trivs med både närhet till natur och civilisationen. Har tidigare jobbat som kurator, frisör och även behandlingsassistent. Men jag trivs med människor och service så detta passar mig bra:-)
Jag tycker om att vara ute i naturen och gå långa promenader och musik och dans ligger mig varmt om hjärtat. Annars tycker jag om att umgås med familj och vänner och har gärna djupa diskussioner om livet i största allmänhet.

 

Frida
Frida blogg.pngJag heter Frida och är auktoriserad hud- och spaterapeut. Jag utbildade mig 2013 på Elisabethskolan i Stockholm och har sedan dess jobbat med allt från spa till e-handel inom skönhet och hudvård. Jag har haft möjligheten att arbeta med hundratals olika märken och det är vad jag brinner för allra mest, produktmärken! Mitt intresse för hudvård började på grund av svår acne som jag har kämpar med än idag. Men lyckligtvis har jag hittat rätt väg i hudvårdsdjungeln för att hålla acnen i schack, vilket jag är övertygad om att alla kan med hjälp och vägledning. På fritiden umgås jag med min sambo och testar, testar och testar nya makeup- och hudvårdsmärken!”

 

Hannah

hannahny.jpgHannah heter jag och är 29 år gammal. Jag bor med man och 3 barn mitt i Skåne men kommer ursprungligen från Eskilstuna. Jag har varit mammaledig en längre period innan jag påbörjade min hudterapeututbildning men innan dess har jag arbetat som säljare. Jag är även utbildad nagelterapeut, ett kreativt och roligt yrke med ständig kundkontakt!

Jag tog examen från Gilda Skolan i februari 2015, en utbildning jag är väldigt stolt och glad över! Att vara utbildad hudterapeut är en dröm jag haft länge och det känns fantastiskt att vara redo att förmedla min numera stora kunskap vidare till mina kunder för att de ska må så bra som möjligt. Jag är en person som älskar att ha många bollar i luften och mitt mål är att vidareutbilda mig till bland annat fransstylist och make-up-artist.

Mitt stora intresse förutom skönhet och hälsa är matlagning och bakning – min ”fri-zon” som jag tar till för att dels stressa ner, dels utveckla min kreativitet och eftersom att jag älskar att inspirera människor har jag även min egen mat-och bakblogg.

Att inspirera människor är en stor glädje för mig vilket jag ser som en viktig egenskap inom mitt yrke som hudterapeut. Jag känner att jag har en fantastisk bredd genom min utbildning med mig ut i mitt nyblivna yrkesliv och ser med spänning fram emot på vad som ska hända framöver!

Direkt efter utbildningen valde jag att starta eget företag som jag just nu arbetar med. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få blogga hos SHR och mina inlägg kommer handla om allt jag stöter på under mitt första år som auktoriserad hudterapeut!

 

Robin

Robin WinbergRobin bloggare heter jag, en härlig kille från svenska riviäran, Ystad.
Jag är i botten undersköterska med inriktning på hälsa & friskvård, vilket innefattar ämnen som hälsokunskap, hälsopedagogik, folkhälsa & beteende, alternativ medicin, friskvårdsmassage o.s.v. Jag bor sedan våren 2009 i Göteborg där jag arbetat inom servicebranchen, både vård o omsorgen och hotell & restaurang. Efter några år så beslutade jag mig för att gå vidare och satsa på nya mål och drömmar.
Hösten 2010 började jag min utbildning till Medicinsk Fotterapeut på nuvarande Yrkeshögskolan i Göteborg. Jag tog min examen från denna utbildning i januari 2012. Efter våren 2012 så var det dags för nästa mål i min utveckling, att söka in till Hudterapeut utbildningen på Yrkeshögskolan i Landskrona. Efter två mödosamma år så tog jag i maj 2014 min yrkeshögskoleexamen och gick även i samband med min examen med i SHR som medlem och anskaffa mig rätten och äran att få kalla mig auktoriserad hudterapeut.
Nu är jag anställd på deltid på en klinik i Göteborg där jag är i fullgång med båda mina yrkeskategorier och stormtrivs, en ny värld har öppnats och jag känner mig trygg och redå för den!
Vad framtiden bär i sitt skötte för mig är vidareutveckling, utbildning, skaffa erfarenhet, och toppkvalitet i min yrkesroll. Sträva efter att bli en bättre terapeut och förhoppningsvis kunna bidra till vår branch på ett bra och riktigt sätt.
Bloggarna här på hemsidan har olika inriktning på ämnen man vill belysa och jag har valt att lägga fokus på kategori kemi. Inriktning på ingredienser, kroppsegna ämnen, dessas påverkan och funktionen sinns emellan. Redan gjort artiklar som du säkert sätt i Hudterapeuten, vilket jag hoppas varit intressanta och givande för både dig och andra.
Vi ses förhoppningsvis ute på mässor och events och ser fram emot att få blogga åt SHR och även utvecklas själv i frågeställningar som jag finner och sedan delge till dig! Hoppas du ska finna det lika intressant som jag!

Hörs & Ses snart!

 

Tidigare bloggare:

Kicki

bildHELHETEN ÄR MIN VÄGLEDNING

Jag heter Kicki Kamskog och är 52½ år gammal/ung.
Jag är en positiv, glad och trevlig ”dam” som befinner sig mitt i livet. Jag är gift med Roger sen 25 år och har två barn, Viktor 25 och Louise snart 23 år.
För andra sommaren i rad bor jag med min man på vår segelbåt i Chania, på Kreta och jobbar för Ving på ett hotell i Platanias som hud & spaterapeut.
Vintertid arbetar jag på Storhogna Högfjällshotell & Spa i svenska fjällen med detsamma.
När jag satte mig i skolbänken igen 49 år gammal, så förstod jag nog inte riktigt vad jag gav mig in på. Men efter ett mycket intensivt år tog jag så den efterlängtade examen från Gilda Skolan i Stockholm, den 19 februari 2010. Och jag ångrar mig inte en sekund, att jag till slut tog tag i en dröm, att just utbilda mig till hudterapeut.

Jag har fått den stora äran att börja blogga för SHR, vilket jag är mycket mycket glad för.
Förutom att jag gillar att skriva så hoppas jag kunna förmedla inspiration för Er i såväl nyttigheter för huden som för kropp & själ samt lite tankar om livet i sig.
Jag försöker att göra det bästa av livet i såväl min yrkesroll som i mitt privatliv.
Tycker om att träna, framför allt yoga, men gillar också skidåkning och självklart segling. Lever med ett 80/20 tänk beträffande mat och dryck. Dvs unnar mig livets ”onyttigheter ” ibland, men inte alltid. Jag kommer inte att skriva om ett endaste ämne, utan har helheten som mitt signum. Helheten för såväl oss som arbetar, men också helheten för våra kunder.
Jag kommer att beröra olika ämnen, tex hur det är att jobba utomlands, relationer till kollegor, försäljningsteknik, hur vi själva tankar energi, att det aldrig är för sent att ta tag i en dröm, ekologiska produkter på frammarsch, hur det kan vara att jobba säsong m.m.

Jag har tidigare varit i en hel annan bransch och drivit restauranger med min man Roger. Men, det har ju också med omhändertagande att göra, så i det fallet kändes inte bytet till en ny arbetskarriär så skrämmande. Jag älskar att jobba med människor och tycker själv att min styrka genom livet har varit just min relation till andra människor, såväl gäster/kunder som arbetskompisar.

En annan dröm var att segla till Medelhavet, men för att inte ekonomiskt behöva vänta till jag blev pensionär så tog vi helt enkelt båten dit och jobbar där. Så att förena sommar & värme och turkost vatten sommartid med vinter, sol & skidåkning under vintermånaderna i Sverige känns som en riktig vinstlott i livet.
Jag kommer också att gå vidare med utbildningar i området träning, vilket jag också tycker tillhör vårt yrke i allra högsta grad.
Så när jag till hösten påbörjar min teoretiska grundkurs på Safe Education, så är jag förmodligen äldst där också. Till en början kommer jag att utbilda mig till yogainstruktör, ni är välkomna att hänga med på den resan också. Sen får vi se… Vad livets möjligheter bjuder på.
Det är helt upp till oss själva vad vi gör av, just livets möjligheter.

Lena

Jag heter Lena Edberg och är hudterapeut sedan 2003, Auktoriserad medlem i SHR och diplomerad medlem i den internationella kommittén CIDESCO.
Nu har jag arbetat som hudterapeut i 12 år och älskar yrket lika mycket nu som då, om möjligt ännu mer!
Jag startade eget företag första gången 2006, nu driver jag Västermalms Hudvård på Mirres i Stockholm (www.vastermalmshudvard.com).

Jag valdes nyligen till vice ordförande i SHR:s rikstäckande styrelse samt är regionsansvarig i Stockholm sedan 2013. Det är ett väldigt spännande och givande uppdrag där jag fått chansen att sätta mig in mycket mer i branschen och lärt känna många drivna och duktiga människor.

Jag bloggar för SHR och skriver artiklar för vår tidning ”Hudterapeuten”.

Andra uppgifter jag har i styrelsen, förutom regelbundna styrelsemöten, är att gå på olika kurser, presslanseringar och event, arrangera fortbildning för hudterapeuter, resa på internationella kongresser, vara med på mässor och representera SHR i olika sammanhang. Detta är något jag brinner för och som ger mig mer kunskap och energi att utvecklas. Mitt mål är att alla hudterapeuter med godkänd utbildning ska vara medlemmar i SHR och att alla kunder ska välja en Auktoriserad Hudterapeut, dvs. som är medlem i SHR.

 

Ulrika

Jag heter Ulrika Åström, har jobbat som hudterapeut i snart 24 år. Utexaminerades från Nya Elementarsgymnasium 1988 som Kosmetolog. Bara något år senare ändrades namnet till Hudterapeut.
Jag började med att jobba som anställd på en salong här i Umeå. Efter några år kände jag, som kommer från en egen företagare familj, att det var dax att prova på lyckan att driva eget. 1991 startade jag som 22-åring Nefertiti Hudvårdscenter.
Jag jobbade ensam i några år och började fundera på det här med barn. Ska man kunna driva något och vara mammaledig kanske man måste anställa? Sagt och gjort, en anställd växte och blev till slut fem, samt med tre egna företagare inhyrda. Ett barn blev till två, och min dröm om att vara mammaledig gick aldrig i uppfyllelse. Mina två barn var bara en vecka gamla när de fick hänga med på salongen.
Efter sjutton år som egen företagare bestämde jag mig för att sälja salongen. De nya ägarna ville att jag skulle jobba kvar och gjorde det i två och halvt år. Det är ju spännande att efter ett tag känna att jag egentligen vill vara egen företagare så därför öppnande jag i april 2011 en ny liten salong, Eco Hudvård. Denna gång med 26 kvm, ett behandlingsrum, och liten ett rum som fungerar som butik/kontor/personalrum. Vad jag den här gången valt att fokusera på i min salong är miljön, och hållbar utveckling. Med ett tydligt miljötänk angående återvinning, och val av produkter som jag jobbar med. Det är det som jag kommer att skriva om i den här bloggen.

 

Josefine

2006 var året jag blev diplomerad och auktoriserad hudterapeut genom Gilda skolan i Göteborg. Jag hade länge längtat och kämpat efter denna titel, och lyckan var stor dagen jag klarade examen. Den stora längtan berodde på att äntligen få tillräckligt med kunskap och visdom för att förstå varför problem uppstår i huden, och hur den svåra acne som jag lidigt av sedan 11 års ålder, kunde bli ett minne blott.

Efter sammanhängande period på 4 år med stark medicinering under min tonårstid, och efter 2 år i yrket, började jag inse att lösningen låg långt ifrån innehållet i en liten tub, eller i enbart ett piller. Bra hudvård ÄR när vårt inre speglar vårt yttre, det vill säga, när du har en stark och frisk grund att stå på, kommer också styrkan och friskheten synas i huden. Grunden är allt ifrån den kost du äter, cremen som du smörjer in dig med till stressen du känner varje dag.

För 4 år sedan gjorde jag den största resan hittills för min egen hälsa. Jag vände upp och ner på hela min kosthållning och började lära mig vad maten faktiskt gör för oss, och hur olika våra kroppar är. 3 år senare utbildade jag mig till diplomerad Kostrådgivare genom Pauluns Näringscenter och idag står jag helt problemfri(!!) med min hud och har även lyckats bli kvitt mina matallergier (som egentligen inte var några allergier) och blir än idag imponerad av vad kost och bristen på rätt näringsämnen kan göra med huden. Det var även under denna period som jag läste vidare inom hudproblematik till diplomerad hudspecialist via the Skin Academy Barcelona.

Idag är jag 29 år och driver kliniken Advanced Skin Care i Göteborg och är den första, men garanterat inte den sista, kliniken som fokuserar på avancerad hudvård, där kost och behandling alltid arbetar tillsammans. Jag är definitivt inte först ut med att fokusera på helhetsbilden, men har tagit hudvården ett extra steg och har höga förväntningar på framtiden. Under mina inlägg kommer du få enkla, viktiga råd om kost, kosttillskott och samspelet med huden. Jag bjuder även på enkla nyttiga recept som ger dig och din hud vad den behöver.

Välkommen att besöka mig på Advanced Skin Care eller läs mer på vår blogg!

Linda

IMG_6506Hej på er!

Mitt namn är Linda Andersson & jag är en 32 årig träningstokig tjej (eller kvinna, ni väljer själva). Jag jobbar på Nordic Wellness som är en av Västsveriges största friskvårdskedjor. Där sysselsätter jag mig i nuläget som gruppträningsinstruktör i Cykel, Indoor Walking, ViPR & CxWorx. Jag jobbar även en del i receptionen på den finfina klubben Borgås i Kungsbacka & om bara några veckor gräver jag ner mig i lite studier igen och utbildar mig till Personlig Tränare. När jag inte jobbar, planerar jag ofta klasser, umgås med med nära & kära, sen blir det självklart lite extra träning för eget nöjes skull.
Som ni säker redan räknat ut så lever jag i träningens tecken både i arbetslivet och privat, så det kommer kanske inte som någon jättechock när jag avslöjar att mina blogginlägg kommer handla om träning & hälsa. Det kan faktiskt hända att jag slänger in lite skönhet i det hela också då jag faktiskt är auktoriserad hudterapeut med! Jag tog examen från Elisabethskolan i Göteborg 2006 och jag har jobbat på dagspa, varit egen företagare där jag hade hudvårdsdelen på en frisörsalong & sist men inte minst kliniksansvarig på en laserklinik i centrala Göteborg. Jag har två underbara döttrar, Matilda 4 1/2 år & Elin som snart fyller 3. Det var under min 4 år långa mammaledighet som jag bestämde mig för att ta steget in i träningsbranschen & jag hoppas på att jag en vacker dag ska kunna kombinera de båda eftersom jag anser att träning, hälsa & skönhet går hand i hand.
Jag tycker att det ska bli superkul att blogga för SHR & jag hoppas att ni kommer följa med mig på min resa genom gruppträningssalar, gymlokaler & annat skoj! Jag hoppas att ni kommer vilja ta del av mina små tips, knasiga idéer & att jag även kommer kunna inspirera & peppa er till att tycka att träning är lika roligt som jag tycker att det är!

Veronica

Veronica

Jag som tänkte skriva om makeup (och kanske lite hår) heter Veronica Liljeblad.
Sedan jag avslutade min utbildning 2003 har jag jobbat som makeupartist i Paris, London, New York och nu i Stockholm. Just nu håller jag på att vidareutbilda mig till maskör och går som lärling på Dramaten, där jag bland annat har jobbat med produktioner som t.ex. ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva”, ”Rövare”, ”Satans Strindberg” och ”Amadeus”.
På den tid som jag har över jobbar jag fortfarande som makeupartist och pluggar på Stockholms Universitet. Och för andra gången i år ska jag vara med i juryn för SM i makeup.

Marlene

Jag heter Marlene och blir 35 nu i sommar. Jag bor med min man Tobias och vi har tillsammans två barn Noomi 3 år och Milton 1,5 år. Jag kommer från en stor familj och har 5 småsyskon. Där ligger en stor grund av min personlighet: envis, omhändertagande, problemlösare och ”lite” bossig😉

2006 examinerades jag från S:T Eriks KY utbildning. Jag älskar verkligen mitt jobb som hudterapeut! Att få arbeta med människor är helt fantastiskt. Mitt allra bästa är att arbeta framåt. Mot ett mål. Att hitta lösningarna och kunna ge mina kunder ett resultat de ser och känner. Att se hur huden förändras och det som har varit ett problem sakta men säkert försvinner det är ren och skär lyx.

Mitt liv är idag väldigt inrutat men jag gillar det. Har man mycket att göra är det så himla mycket lättare om man har planerat dagarna. Förutom att arbeta är det viktigt för mig att vara med mina barn. De är helt fantastiska och varje dag tackar jag för att jag fick dem. Sen försöker jag få in 4 gympass i veckan. Efter Milton tog jag hjälp av en PT för att bygga upp min kropp igen. Jag kände mig svag och med 2 barn och arbete som hudterapeut är svag inte något som passar in i ekvationen😉 En annan hobby jag har är mat och bakning. Att göra något av detta är som att meditera för mig. Hjärnan går på högvarv när jag försöker hitta på nya recept och nya smakkombinationer. Jag är sedan 6 år tillbaka glutenallergiker och gillar att hitta recept för oss som är roliga, goda och nyttiga. Blir det någon tid över så försöker jag spendera dem med våra vänner. Tid är ju en bristvara men det känns ok. Var sak har sin tid i livet.

Eric

ericMitt namn är Eric Stangnes och jag är född-91. Jag är uppväxt i Sunne i Värmland och flyttade ner till Skåne för att studera, vilket jag just nu gör till hudterapeut på yrkeshögskolan i Landskrona. Där bor jag också med min sambo Jonas som även han är utbildad hudterapeut. Min fritid består av träning och hälsa som alltid varit ett intresse. Annars så gillar jag att resa när jag får tid, och då helst till värmen.

Det som gjorde att jag fastnade för hudterapeut yrket var pga alla möjligheter, och man märker ju längre in i utbildningen man kommer att branschen ständigt utvecklas.

Nu ska man ge sig in i bloggandet, och det jag skulle vilja dela med mig av är hur man ser på saker och ting ur ”elevögon”, samt visa andra som är intresserade av yrket vad utbildningen går ut på och kräver av en och så klart allt kul vi får göra!

Mirre

Frisör och hårexpert med lång erfarenhet.
Driver frisörsalongen Mirres i Stockholm sedan många år tillbaka. Är även konsulent för Hårologi.
Håller visningar och föreläsningar inom mode & trender och även marknadsföring.
Har tävlat inom hår och gjort både internationella och nationella visningar.
Älskar att ge tips och råd.

Har även deltagit i och vunnit Robinson!

Sofia

Sofia

Efter några år som förskollärare, ytterligare år på SF Bio och ännu fler år inom handels så var det dags att hitta på något annat. Jag började min hudvårdsbana på St Eriks i Stockholm, där jag gick 2-årig KY med inriktning hudvård. I december 2010 kunde jag titulera mig hudterapeut.

Jag började arbeta som hudterapeut på Hudvårdssalongen i Forshaga sommaren 2010. Till att börja med på ett grav.vik, men jag har fått stanna kvar på deltid även efter vikariatets slut.

Jag uppskattar särskilt känslan av att ha en personlig relation till kunden, kunna återse kunden, få dela med mig av min kunskap och på så sätt bidra till större välmående. Ett par av favoritpunkterna i mitt yrke är portömning och vävnadsdränage och så är jag, i sann hudterapeutanda, svag för krämer, konsistenser, dofter och produkter av alla de slag. Det finns många produkter jag inte vill vara utan, men kan inte leva utan en riktigt bra primer.

Jag är mamma till en 15-årig tjej och tvillingflickor på 8 år. Gift med en snickare som själv byggde vårt hus för tre år sedan. Jag ägnar mig gärna åt scrapbooking, tar mycket foton och är galen i Eurovision Song Contest. Jag är engagerad som konsulent i Look Good Feel Better här i Karlstad och till att börja med kommer mina inlägg att handla om det.

Sandra

Mitt namn är Sandra Olsson och jag är 25 år i år.
Jag utbildade mig på Elisabethskolan i Göteborg mellan 2009-2010 och jag har sedan Maj 2013 drivit min egna salong- ”Sandras skönhet och hälsa” i Säffle (Värmland).

Tidigare har jag bland annat jobbat som personlig assistent, samt med barn och ungdommar med eller utan funktionshinder på olika sätt och vis. Får ofta höra ”men hur kunde du gå ifrån det till att göra nått så ytligt som att starta egen hudvårdssalong!” Ett påstående som kan göra mig både förvånad och förundrad😉 själv ser jag många likheter i yrkena. Det viktigaste för mig var att få jobba med och ta hand om människor, att sedan kunna kombinera det med mitt största intresse skönhet gör det till ett riktigt drömyrke enligt mig!

På min salong jobbar jag (än så länge) själv. Jag utför mest klassiska ansiktsbehandlingar samt massage, vax och make up, men detta yrket är ju så fantastiskt på det sätt att man hela tiden kan utöka och utveckla sin verksamhet!

Jag har tänkt att blogga någon gång i månaden det kommande året och jag kommer att skriva om saker som alla kan ta till sig. Tips och knep och allmän information om hudvård och make up. Jag har alltså valt att rikta in mig till allmänheten och inte bara till oss i branchen. Ställ gärna frågor i mina inlägg eller ge förslag på vad ni skulle vilja se att jag tog upp och skrev om!

Sanna

Jag är en 26 årig sprallig, glad tjej från Norrköping.
Har sedan gymnasiet jobbat inom restaurang men tyckte att det va dags att gå vidare inom arbetslivet!
Bollade fram och tillbaka på vad som kunde vara något att livnära sig på samt gärna bli miljonär då jag insåg att jag faktiskt vill jobba med något jag alltid varit intresserad av, UTSEENDET🙂.
Allt från smink, hudvård, naglar samt hår har alltid fascinerat mig och 2009 tog jag examen från Elisabethskolan I Göteborg som hudterapeut.
Kanske det tuffaste jag gjort men även det bästa jag gjort.
Sedan dess har jag jobbar som hudterapeut på olika salonger i Norrköping och älskar verkligen mitt jobb!
Ska bli kul att få dela med mig av mina erfarenheter samt tips nu på bloggen och hoppas ni kommer tycka det är lika roligt som jag.

Caroline

Dalkulla på 35 år som bor i Bromma med sambo och min älskade lilla dotter. Genom mina år som vuxen har jag bl a utbildat mig till fritidsledare inriktad på skidor och fjäll (fantastisk utbildning), jobbat i butik, säsongat i Riksgränsen som konferensansvarig och receptionist men åren precis innan jag bytte bana till hudterapeut jobbade jag på Peak Performance huvudkontor som reklamationsansvarig world wide samt säljsupport.

När jag kom på mig själv med att jag hade funderat i över 5 år (!) på att gå Gilda Skolan gjorde jag slag i saken och skickade in min ansökan till Gilda Skolan i Stockholm och blev antagen till läsåret 2011-2012! Lycka! Mitt år på skolan var otroligt lärorikt och utvecklande men framför allt kände jag från dag 1 att detta är helt rätt för mig. Att få jobba som professionell hud- och spaterapeut och allt vad det innebär känns helt fantastiskt! Innan jag gick på mammaledigt jobbade jag på Kungliga Tennishallen där jag hyrde ett rum och drev enskild firma.

Jag kommer att reflektera om allt och inget här på SHRs blogg, självklart kommer det att handla om saker som går att applicera på dig som kund hos oss alt på dig som yrkesverksam hudterapeut. Funderar ibland lite extra på vissa saker jag stöter på i mitt vardagsliv och därmed även i min vardag som professionell hudterapeut. Har du några frågor och funderingar så maila mig på hudochspa@gmail.com
Kom ihåg att det är DITT ansvar att ta hand om DIG, det finns bara EN av oss alla!

Cecilia

Cecilia Lidén heter jag och jag är 37 år och bor i Sollentuna med min sambo och min son på snart 1 år och bordercollien Nemo.
Jag har frilansat och jobbat som make up artist i 18 år och har en egen make up skola som har yrkesutbildningar till make up artist och maskör, samt hår och naglar. Skolan startade jag 1997 och den heter Art of make up school och ligger på Södermalm i Stockholm. Jag är ca hälften av min tid på skolan och hälften av min tid frilansar jag med alltifrån plåtningar, mode, modevisningar, tv, film, teater, långfilm, reklamfilm och musikvideos.
Jag jobbar med allt inom vår fantastiska värld av make up såsom beauty, fashion, teknisk make up, special f/x, prostethics och mask, tänder, hårarbete, body make up, hår, naglar, perukmakeri och tamburering.
Jag är även specialiserad på Airbrush make up och jobbar med Airbrush som en av de få make up artister i Sverige, med både Airbrush body make up och ansikten.

Jag är fortfarande ”mammaledig” men jobbar ju typ lika mycket som vanligt ändå, med Vincent på höften, men det går ju lika bra det! Nu i mars kommer jag åka ner till Düsseldorf och representera Sverige i VM i Make up i de Internationella Mästerskapen i make up 2012. Jag har tävlat i många år i make up och tog i november 2011 min 8e SM Seger, som svensk mästarinna i make up i temat 80-tal!

För bilder och komplett Cv besök gärna
www.artofmakeupschool.com
www.cecilialiden.comChristin

Jag är hud- och massageterapeuten som studerar till jurist. Något som får de flesta att höja på ögonbrynet och tycka att det är vitt skilda yrken. Kanske. Men från att vara företagare och entreprenör är steget inte lika långt. I mina blogginlägg kommer du att få läsa om juridik och vilka lagar som en hudterapeut bör känna till. Inläggen kommer att vara av allmän informerande karaktär och ska inte betraktas som specifika råd i enskilda fall. Förhoppningen är att kunna introducera ett ämne som många bävar för på ett lättillgängligt och överskådligt sätt.

Vänligen
Christin Andersson

Hanna

Mitt namn är Hanna Robinell. Jag tog examen från St: Eriks hudvårdsutbildning i Stockholm år 2000. Blott 22 år gammal skulle jag nu, på darrande ben göra entré i en värld av krämer och människor med perfekta ögonbryn. Efter några års arbete på salong, varuhus, kurshållare i make -up och som hudterapeut i Australien, hittade jag för nio år sedan äntligen rätt. Lasern blev min bästa vän och är än idag.

Jag har under åren arbetat på olika kliniker i Stockholm som ansvarig för Laser, IPL och medicinsk hudvård . Jag har fått varit delaktig i en bransch som har vuxit explosionsartat de senaste tio åren. Det är en otroligt spännande värld av maskiner, behandlingar och fantastiska resultat som jag kommer att dela med mig av här på bloggen.

Idag arbetar jag som ansvarig hudterapeut för laser och medicinsk hudvård på Art Clinic Uppsala. På kliniken har jag ett nära samarbete med våra plastikkirurger och sjuksköterskor, där vi tillsammans arbetar för att uppnå bästa resultatet för våra patienter.

Jag delar även med mig av mina erfarenheter tips och råd kring hudvård och skönhet på min blogg: www.hannarobinell.se

Jag ser verkligen fram emot att börja blogga för SHR.

Johanna

En patologiskt kreativ hudterapeut som satsat på att arbeta administrativt, strategiskt och med ledarskap. Min hjärna fungerar som en mindmap och jag hoppar glatt mellan olika ämnen under ett samtal.
Jag älskar allt som är nytt, spännande och rykande färskt. Jag förespråkar förändringar och anser att det alltid går att bli lite bättre. Jag är svag för högklackade skor, kaffe och min bärbara dator.
Min filosofi är att förmågan att möta olika sorters människor samt förmågan att vara i nuet är det som avgör om du blir framgångsrik som hudterapeut eller inte. Att tycka om och tro på det man gör är nyckeln.
Jag är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård.
Jag är analytiskt och har valt att se livet från den ljusa sidan. Det finns så mycket dold humor som bara ligger och väntar på att bli upptäckt.
Arbetar som Spa & träningsansvarig på Hotell Erikslund utanför Ängelholm samt driver det nystartade företaget LCHF Akademin tillsammans med LCHF Sweden AB. Vill ni läsa mer av mig kan ni göra det här: http://johannalanner.wordpress.com/

Johanna

Emma

Hudterapeut är yrket jag alltid drömt om, och som ju alla vet… Vill man något tillräckligt mycket så kan man uppnå vad som helst, så här är jag nu, en stolt Auktoriserad hudterapeut. Efter några år inom yrket hamnade jag på en salong för män, en så kallad barbershop dit männen bl a kan komma och bli rakade på traditionellt vis med kniv.
 Detta ville jag givetvis lära mig, så sedan ett par år tillbaka kan jag nu även titulera mig Barberare. 
Jag är väl en ganska typisk hudterapeut skulle jag tro, som kan sitta och störa mig på en persons ojämna ögonbryn till förbannelse och tänka mig hur jag skulle ha gjort dem snyggare. 
Eller ett annat exempel: Jag blir alldeles gråtmild av lycka när jag ser att jag har en akne-behandling inbokad på schemat för då vet jag att jag har mycket portömning att se fram emot. 
Ja, det är väl ganska allmänt känt att vi hudterapeuter har en näst intill sjuklig böjelse för just portömning, och jag är inget undantag.

Så vem är Emma då? 
Jo, Emma är som sagt en glad och stolt hudterapeut och barberare som älskar sitt yrke. Jag har till och med överkommit min fobi för fötter som jag dragits med i hela mitt liv till förmån för detta yrke, och nu tycker jag att en fotvårdsbehandling är riktigt rolig att utföra. 
Annars är väl egentligen vaxning och knivrakning mina specialiteter.
 Att just manlig hudvård och rakning i synnerhet skulle bli ett sådant stort intresse hade jag väl aldrig trott, men med facit i hand är jag väldigt nöjd med den riktning livet har tagit. 
När jag inte jobbar passar jag på att umgås så mycket jag kan med nära och kära. 
Även hundaktiviteter har en ganska central roll i mitt liv. 
För att komma ner i varv efter en stressig arbetsdag finns det inget bättre sätt än att ta med sig hunden ut till skogen på en riktigt lång promenad för att bara andas, ta in alla dofter och släppa alla tankar.
När jag inte bloggar hittar ni mig på Gents Barber & Shop i Helsingborg där jag vanligtvis arbetar.

Emma

Annica

Jag heter Annica är 34 år och bor i Stockholm. Min stora passion är allt som har med huden och hudvård att göra. Jag kan bli rörd till tårar av bara synen på en vacker, eller annorlunda förpackning eller en konsistens på en creme som är utöver det vanliga. Jag kan studera min och andras hud i timmar, syna varenda liten por i minsta detalj. Det första jag tittar på när jag träffar någon är personens hud. Stora/små pormaskar, rynkig/slät och så ögonbrynen såklart. Allt granskas inom loppet av några få sekunder. Jag kan bli så fokuserad på en por eller pormask att jag totalt försvinner från samtalsämnet för en kort eller ganska lång stund. Ni förstår, det är riktigt illa, jag är nästintill sjukligt intresserad.

Lite om min tid som hudterapeut.

Jag är Cidesco diplomerad och auktoriserad hudterapeut med 11 års erfarenhet i branschen. Brinner som ni förstått för hudvård och vill sprida kunskap om hur viktigt det är att vårda sin hud och vikten av att använda rätt hudvård. Jag driver nu hudvårdskliniken Skincity i Täby samt butiken Skincity.se. Jag startade mitt egna företag 2011 med en vision att erbjuda alla en möjlighet att köpa det bästa marknaden har att erbjuda med 100% tillgänglighet och support.

Jag har tidigare arbetat som produktchef och marknadsansvarig på ett par olika hudvårdsagenturer genom åren med välkända varumärken inom professionell hudvård som Phytobiodermie och Phytomer. Mitt senaste uppdrag innan jag startade eget var som PR-ansvarig på Sensai by Kanebo. Jag har även arbetat med premiumdofter som Lolita Lempicka och Costume National.

Förutom Skincity driver jag också en egen hudvårdsblogg; hudspecialisten.se.

Så välkommen till min sköna och galna värld av cremer!

Kram

Annica

Malin

Jag heter Malin Rosenberg och är auktoriserad hudterapeut!

Jag är lite av en hudnörd som på gott och ont studerar min och andras hud och funderar på vad jag skulle göra i en ansiktsbehandling. Som hudterapeut tycker jag om mötet med kunden, allt från konsultation, behandling och rådgivning. I behandlingen tycker jag om portömning, brynformning och utföra vävnadsdränage. Vävnadsdränage är som allra bäst när den känns som elektriska varma pulsar från fingertopparna.

Jag är också lite av en produktjunkie, dofter, konsistenser, jag älskar känslan av en rivig kroppsskrubb, medan jag i ansiktet vill ha utan korn.

Jag arbetar just nu på ett spa i närheten av där jag bor och driver samtidigt min egen blogg, Skincare by Malin R.

Peace, love & skincare!
Malin