På vår blogg kommer du att stöta på flera olika författare som är medlemmar i vår förening men även elevbloggare, gästbloggare, meddelanden från styrelsen, utlottningar med mera.

Är du intresserad av att bli SHR-bloggare? Kontakta oss via shrblogg@gmail.com

Våra bloggare:

fullsizeoutput_569.jpeg

Magdalena Andersson

Jag heter Magdalena och är utbildad spaterapeut, Make-up artist och massör.
Jag är utbildad på student spa i Varberg, Face Stockholm, och på Maria Åkerberg.
Har arbetat i ca 7år inom området på olika ställen i norden samt Europa. Branschen är växande och är glad att vara en del av den, försöker ständigt att utveckla mig genom små kurser, utbildningar och läsning av olika skönhetsbloggar.
Driver min egna salong i Varberg, samt arbetar jag extra på Varbergs kusthotell.
På min salong är vi tre tjejer som är drivna och väldigt sociala. De ger mig dagligen inspiration och ny energi.
Så långt jag kan minnas så har jag alltid älskat kosmetik, hud och kroppsvård. Min vision är att kunna kombinera detta med att arbeta med människor, så detta yrket passar mig som handen i handsken.
Ser mig själv som en omättad skönhetsjägare och försöker alltid ligga ett steg före.
För mig är denna bransch något jag älskar att vara en del av, att ge mina kunder en chans att få välbefinnande och en härlig produktupplevelse.
Med vänlig hälsning, Magdalena

 

linnea.png

Linnea Andersen

Jag heter Linnea Andersen och är auktoriserad hud- och spaterapeut.
Tog min examen från Gilda skolan i Göteborg hösten 2015.
En utbildning som jag är stolt över och har lärt mig oerhört mycket ifrån.
Har sedan min examen jobbat inom yrket på olika salonger. Blir bara mer och mer intresserad för var dag som går eftersom det hela tiden kommer nya metoder och produkter. Ett yrke som helt enkelt är på uppgång, som det hela tiden blir en större efterfrågan på.
Jobbar nu på en fantastisk salong i Nya Hovås en bit utanför Göteborg med underbara kollegor som inspirerar en varje dag.
Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av det kreativa och gillat att vara runt människor. Är lite av en skönhetsnörd som är ständigt på jakt efter att utvecklas och lära mig mer.
För mig handlar hudterapeutyrket om att höja varandra och få ett helhetskoncept för att kunna ge kunden största möjliga service.

 

beatrice ejdemyr.png

Beatrice Ejdemyr

Beatrice Ejdemyr, Auktoriserad hud- och spaterapeut för SHR och CIDESCO. Under mitt år på Gilda Skolan i Malmö, vann jag SM guld som hudterapeut på yrkes-SM 2016. Jobbar just nu på spa i Skåne, och trivs väldigt bra med det. Vid sidan om arbetet är jag i full träning inför kommande ‘World Skills’ som går av stapeln i Abu Dhabi. I och med guldmedaljen på SM förra året, blev jag direktkvalificerad till yrkes-VM, samt medlem i yrkeslandslaget 2017.

Det är om detta som jag kommer blogga om för SHR, träningen inför och resan till VM tävlingarna i Abu Dhabi, hösten 2017. Ni kommer få ta del av mina träningar med min coach samt landslagsträffar, och få inblickar av hur mycket tid, noggrannhet och precision det krävs för att lyckas i tävlingen. Hoppas ni finner mina inlägg och min resa intressant och jag hoppas att ni supportar och motiverar mig fram till VM.
Enjoy!

 

elin-fagerberg-skocc88nhetsblogg1.jpg

Elin Fagerberg

Jag heter Elin Fagerberg och studerade till hudterapeut och spaterapeut på Gildaskolan 2003. Sedan dess har jag bland annat arbetat som makeupartist, skönhetsredaktör, utbildningsansvarig och föreläsare inom hudvård och makeup.
Jag driver ett eget företag sedan flera år tillbaka och älskar att variera mellan olika jobbuppdrag. Jag startade min egen skönhetsblogg Elinfagerberg.se för sju år sedan och arbetar även mycket som skribent och redaktör för olika tidningar, främst inom skönhet. Jag springer på pressmöten några gånger i veckan och ser fram emot att dela med mig av det senaste i branschen till dig. Nya produkter, behandlingar och kanske slå hål på några gamla myter. Jag älskar även att göra intervjuer vilket du förmodligen också kommer få ta del av här.

Privat så bor jag tillsammans med min man, dotter och dvärgtax i en lägenhet fylld av skönhetsprodukter på Södermalm i Stockholm. Familjen tillsammans med jobbet tar en stor del av min tid. Annars älskar jag att resa, sjunga, umgås med vänner och ha de där djupa samtalen om livet.


image1.JPG

Helené Flink

Jag heter Helene Flink, bor i Uddevalla. Innan jag läste till
hudterapeut jobbade jag på Volvo där jag byggde bil, var
personalansvarig och kvalitetsombud. Före det arbetade jag i en
exklusivare butik inom detaljhandeln. Älskade detta arbete med
skjortor, slipsar och ibland får jag även idag förtroende från vänner
som ”personal shopper”. Det var i denna butiken och med chefen jag
byggde grunden för att bedriva en verksamhet. Jag var 18-20 år då.
Innan och under min gymnasietid arbetade jag i skobutik. Så jag har
lärt mig tidigt i unga år att ”sälja” och det har jag haft stor nytta
av i nuvarande yrke.
Jag Är CIDESCO dipl hud- & Kroppsterapeut. Min examen tog jag i Oslo 1991.
Specialiserad hudterapeut, Mästare i Hudterapeutyrket & makeupartist.

Man blir ju aldrig fullärd så ser till att gå på utbildningar,
kickoffer, mässor mm för o hålla mig uppdaterad. Konsultar även ibland
för leverantörer och andra hudterapeuter. Detta är något som jag
tycker är jättekul och skulle vilja arbeta mer med. Dela med mig av
min erfarenhet, inspirera och ”lyfta” andra terapeuter.

 

Anna Olsson

Anna Olsson, sitter sedan 2012  med i SHR‘s styrelse med regionansvar Stockholm söder och ansvar/ projektledare för SM i Make Up.

Jag är Auktoriserad Specialiserad CIDESCO diplomerad hudterapeut.

Jag utbildade mig till hud-och spaterapeut på Gilda skolan i Malmö 06-07.  Jag har under mina år i detta fantastiska yrke arbetat på spa, runt om i lite olika länder. Jag började min karriär i Köpenhamn, fortsatte sedan till Vancouver för att avsluta denna turné i Bergen och Geilo innan jag kom till Stockholm sommaren 2010. Här fick jag jobb som utbildare på Gilda Skolan var jag arbetade av och till i tre härliga år. Jag drev eget, annahudterapeut.se mellan 2012-2017 men  lämnade aldrig utbildandet riktigt, från hösten 2013 och sedan i år på fulltid utbildar jag på Elisabethskolan i Stockholm. Jag trivs otroligt bra med att lära ut det jag kan, och det jag har lärt mig under dessa spännande år!

Redan innan jag fann min väg in i denna härliga värld av hud, skönhet, produkter, spa och allt vad det innebär hade jag resandet som mitt stora intresse. Efter en uppväxt i mina älskade norrländska skogar drog jag iväg, så fort studentmössan var av. Jag spenderade några år på resande fot och några år i Frankrike. Jag hann arbeta som guide, reseledare, au pair, inom vården och volontär, cafébiträde, servitris och statist. Jag har rest fram och tillbaka över klotet, arbetat, studerat och upplevt. Och jag har älskat varje stund! Jag har alltid suget efter att resa och uppleva, jag har gjort det efter konstens alla regler och jag kommer alltid att fortsätta, så fort jag får chansen.
Att kunna dela med mig och inspirera andra till att utöva detta fantastiska yrke även utanför våra gränser, eller varför inte besöka olika spa på era resor? Det är något jag mer än gärna gör!

Sedan 25 augusti 2015 är jag mamma till världens underbaraste Vera Lou, något som just nu tar upp nästan all min tid ❤

 

NY aj

Annica Joensuu

Vår ordförande Annica Joensuu kommer att blogga lite då och då om ditt och datt.
En del kommer att handla om vad som är aktuellt och annat om viktiga saker för vårt yrke; hudterapeutyrket.
Jag utbildade mig till hudterapeut för 30 år sedan. De första 10 åren arbetade jag som egen företagare på min egna salong där jag kom att specialisera mig på epilering. Tog emot remisspatienter från Bohusläns Landsting. De senaste 20 åren har jag arbetat med utbildning av hudterapeuter och ordförande för SHR har jag varit sedan 2010. Jag har vidareutbildat mig en del både inom yrket och på universitet. Har tagit Mästerbrev, certifikat i nålepilation och spec. Hudterapeut, har läst gymnasielärarprogrammet och magisterprogram i pedagogiskt ledarskap. Jag brinner därför mest för skolfrågor. På fritiden är jag intresserad av trädgård och av att resa. Jag träffas också så ofta jag kan mitt lilla barnbarn.


Malinmansson

Malin Månsson

Hej! Heter Malin Månsson. Är auktoriserad hudterapeut och tog examen från KY-utbildningen på Tech Futurum i Landskrona 2011. Hunnit med lite salong, SPA men just nu jobbar jag på KICKS, där jag trivs väldigt bra. Makeup-intresset växte snabbt där, så utbildade jag även mig inom det. Gick min utbildning på Makeupstudion i Malmö, så nu kan jag även titulera mig Professionell Makeupartist & diplomerad fransförlängare.

Är lite av en nörd när det gäller hudvård och makeup – har hur mycket som helst och mer kommer det bli! 🙂 Men det är inte bara genom produkter som man får den bästa hyn – utan även träning, kost har stor betydelse och det är också ett stort intresse för mig.

Har även en egen blogg om man vill läsa mer där; nouw.com/malinsofias
Kram!

 

Birgitta Tingberg

Birgitta Tingberg är mitt namn. Gick min utbildning på Elisabethskolan i Stockholm och gick ut skolan 2008. Innan jag utbildade mig till hudterapeut arbetade jag i många år med ekonomi, som ekonomiansvarig på ett företag. Hade under ett antal år längtat efter något annat i mitt yrkesliv vilket jag är glad för att jag tog tag och därmed utbildade mig till hudterapeut. I dagsläget utbildar jag mig igen – på deltid – denna gång till Funktionsmedicinsk Näringsrådgivare. Om just detta kommer jag att skriva en del om på denna blogg. Att arbeta med huden och dess olika problem – utifrån och inifrån. Jag kommer att delge er delar av den utbildningen och hur man kan integrera den i hudterapeutyrket. Mycket spännande! Just detta intresserar mig mycket. Att ha ett holistiskt perspektiv är ett mycket givande och roligt sätt att arbeta. Dessutom ger det mig mening att hela tiden utveckla både mig själv och min verksamhet.

Något lite om den ”privata” Birgitta. Bor på landet mellan Västerås och Eskilstuna. Precis vid Mälaren. Ett härligt sätt att bo när man som jag tycker om: skog och mark, trädgårdsskötsel, paddla kajak, plocka svamp m m – allt det man hittar genom att bo på landet. Vidare fyller jag också min fritid med att läsa – både skönlitteratur men också facklitteratur. För mig är att läsa och studera en avkoppling.

Jag har tre barn och två barnbarn. Dessutom en mycket kär sambo, som även han har tre barn. Så det blir en del människor runt mig. Härligt! Får inte heller glömma mina vänner – som jag gärna umgås med.

 

viktoria blogg.png

Viktoria Ellénius

Jag heter Viktoria och gick på Gilda skolan och tog examen nu 22 aug 2015, så jag är ganska ny i yrket. Men jag trivs bra och ser fram emot flera år som hudterapeut. Jag bor ensam i en lägenhet i Sundbyberg, där jag trivs med både närhet till natur och civilisationen. Har tidigare jobbat som kurator, frisör och även behandlingsassistent. Men jag trivs med människor och service så detta passar mig bra:-)
Jag tycker om att vara ute i naturen och gå långa promenader och musik och dans ligger mig varmt om hjärtat. Annars tycker jag om att umgås med familj och vänner och har gärna djupa diskussioner om livet i största allmänhet.

 

Frida blogg.png

Frida Jansson

Jag heter Frida och är auktoriserad hud- och spaterapeut. Jag utbildade mig 2013 på Elisabethskolan i Stockholm och har sedan dess jobbat med allt från spa till e-handel inom skönhet och hudvård. Jag har haft möjligheten att arbeta med hundratals olika märken och det är vad jag brinner för allra mest, produktmärken! Mitt intresse för hudvård började på grund av svår acne som jag har kämpar med än idag. Men lyckligtvis har jag hittat rätt väg i hudvårdsdjungeln för att hålla acnen i schack, vilket jag är övertygad om att alla kan med hjälp och vägledning. På fritiden umgås jag med min sambo och testar, testar och testar nya makeup- och hudvårdsmärken!”

 

 

hannahny.jpg

Hanna Bengtzén

Hannah heter jag. Bor med man och 3 barn mitt i Skåne men kommer ursprungligen från Eskilstuna. Jag har varit mammaledig en längre period innan jag påbörjade min hudterapeututbildning men innan dess har jag arbetat som säljare. Jag är även utbildad nagelterapeut, ett kreativt och roligt yrke med ständig kundkontakt!

Jag tog examen från Gilda Skolan i februari 2015, en utbildning jag är väldigt stolt och glad över! Att vara utbildad hudterapeut är en dröm jag haft länge och det känns fantastiskt att vara redo att förmedla min numera stora kunskap vidare till mina kunder för att de ska må så bra som möjligt. Jag är en person som älskar att ha många bollar i luften och mitt mål är att vidareutbilda mig till bland annat fransstylist och make-up-artist.

Mitt stora intresse förutom skönhet och hälsa är matlagning och bakning – min ”fri-zon” som jag tar till för att dels stressa ner, dels utveckla min kreativitet och eftersom att jag älskar att inspirera människor har jag även min egen mat-och bakblogg.

Att inspirera människor är en stor glädje för mig vilket jag ser som en viktig egenskap inom mitt yrke som hudterapeut. Jag känner att jag har en fantastisk bredd genom min utbildning med mig ut i mitt nyblivna yrkesliv och ser med spänning fram emot på vad som ska hända framöver!

Direkt efter utbildningen valde jag att starta eget företag som jag just nu arbetar med. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få blogga hos SHR och mina inlägg kommer handla om allt jag stöter på under mitt första år som auktoriserad hudterapeut!

Tidigare bloggare:

Robin bloggare

Robin Winberg

nathalie k

Nathalie Koverman

bild

Kicki Kamskog

Lena Edberg

Josefine Runesson

IMG_6506

Linda Christiansson

Veronica

Veronica Liljeblad

eric

Eric Stangnes

Mirre

Sofia

Sofia

Sandra Olsson

Sanna Åström

Caroline

Cecilia Lidén

Christina Andersson

Hanna Robinell

Johanna Lanner

Emma

Annica Forsgren

Malin Rosenberg