The Skincare Professionals Awards (SPA) är ett tillfälle för företag som ställer ut på Hud & Kosmetik samt Servicemedlemmar i SHR och som vänder sig till professionella yrkesutövare, att tävla med sina produkter om att nomineras och chansen att vinna auktoriserade hudterapeuters finaste utmärkelse.
Syftet med tävlingen är att lyfta fram de professionella hudterapeuternas främsta arbetsredskap – de professionella produkterna.

Om tävlingen

Tävlingen är öppen för svenska företag som ställer ut på Hud & Kosmetik och/eller är Servicemedlemmar i SHR och har produkter avsedda för hudterapeuter att arbeta med i behandlingar, dvs kabinprodukter.

Kategorier

  1. Årets professionella produkt: innebär produkt som finns som behandlingsprodukt.
  2. Årets mjukgörare: innebär produkt avsedd för att återfukta ansiktet. Till exempel, dagkräm, nattkräm eller 24h kräm.
  3. Årets specialvård: innebär produkt för specialbehandling i ansiktet och/eller dekolletaget så som serum, peeling och mask.
  4. Årets kroppsvård: innebär produkt som används på kroppen men också produkter för till exempel hand eller fot.
  5. Årets innovation: innebär att produkten ska ha lanserats under 2020 och ska ha en nyskapande egenskap, innehåll eller helhetskoncept. Produkter i den här kategorin kan också anmälas till övriga kategorier om så önskas.
  6. Årets makeupprodukt: innebär produkt avsedd för att ge färg och/eller önskad finish för ansikte eller i vissa fall kropp (ej kroppsmålning). Till exempel: primer, foundation, ögonskugga, läppstift.
  7. Årets nagelprodukt: innebär produkt avsedd för vård och skötsel av naglar och/eller området runt nageln, till exempel: peeling, olja, kräm eller nagellack.

Bedömningskriterier                                                                          

Produkterna kommer bedömas enligt följande kriterier: känsla, förpackning, effekt, innehåll samt information & marknadsföring. Total poäng sätts från 1–5 per kriterie och produkt efter hur bra den uppfyllt följande kriterier.

Känsla: innebär att man tittar på konsistens, doft, applikation och känslan på huden. Max 5 poäng

Förpackning: innebär att man tittar på produkten och produktens emballage (om det kan tillämpas) design, funktion samt användarvänlighet. Max 5 poäng

Effekt: innebär att man tittar på om produkten håller vad den lovar, samt ger förväntade effekt och resultat. Max 5 poäng

Innehåll: innebär att man tittar på produkternas ingredienser överlag, aktiva ingredienser. Innovation och sammansättning tas också med i bedömningen. Max 5 poäng

Information & marknadsföring: Innebär att man tittar på hur lättförståelig användarbeskrivningen på förpackningen är och hur bra marknadsföringen av produkten är. Här bedöms också företagets motivering för enskild produkt. Max 5 poäng

Totalt max poäng per produkt: 25 poäng

Jury


I juryn sitter 7 stycken yrkesverksamma auktoriserade hudterapeuter med gedigen yrkeserfarenhet!


Helene Flink -jurysamrodnare
Anette Eriksson
Christina Nyhlén
Lotta Sjöberg
Melinda Ingvarsson
Ania Persson
Teresa Palla Ahlin

Anmälan

Anmälan görs på särskilt formulär för ändamålet. Kontakta oss på shr@shr.nu för att få formuläret.

Tävlingen startade 1/3 och produkterna ska vara juryn tillhanda 3/5. Anmälan sker mellan 1/3 och 3/5 2021.

Juryns testperioden pågår fram till 15 augusti och vinnare presenteras i samband med datum för Hud & Kosmetik 2021

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter.
Vi står för kunskap, kvalitet och trygghet.

ANNONS

Läs mer här!

ANNONS

Läs mer här!